Keress receptre vagy hozzávalóra

Süllő betyárosan

default user icon
3 3.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 db min. 30 centis süllő
  • 30 dkg szalonna
  • 3 gerezd fokagyma
  • 1/2 citrom
  • némi zsíradék

Elkészítés

    Elkészítés: A megtisztított halat a hasára fektetem, a hátúszóját levágom. Kétújnyi távolságokba beirdalom, aztán alaposan besózom, és az összetört fokhagymával, kívül belül bedörzsölöm. A halat kivajazott/zsírozott tepsibe (hasra) fektetem, majd az irdalásokba tűzöm a vékonyra szelt szalonnacsíkokat. A szájába teszem a fél citromot, és 30-40 percig sütöm.

Megjegyzés

1. A süllő bármekkora lehet.
2. Mi melegen esszük, de hidegen is nagyon jó.
3. Szabadtűznél alufóliában is elkészíthető .
4. A hátúszóját azért kell levágni, mert szúrós, és munka közben kisebb balesetet okozhat (én már pucolásnál le szoktam vágni).
5. A szemet nyugodtan benne lehet hagyni, pici fehér bogyóvá zsugordik. Aki mégis érzékeny rá, az vegye ki, és a helyre tegyen cseresznye befőttet vagy olívabogyót.
6. A kopltyúfedő lemez mögött nagyon finom szálkamentes hús van. Ezt is tessék rendesen besózni, fokhagymázni.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

LeviJr 8 évvel ezelőtt
Én egy frissen fogott, és éppen horgász-méretes kősüllőből készítettem el, és mellé egy tepsiben a nagyobb testvérének \"áldozatát, egy snecit, sütöttem meg ugyanezzel az irdalással... ;-) Az úszóit feltűztem egy fogpiszkálóval...és szerintem az úszóit vétek levágni !! Egy halétel, azzal teljes ! Viszont így tényleg óvatosan, NAGYON ÓVATOSAN kell vele bánni munka közben, mert fáűjdalmas, és könnyen fertőződő sebet lehet szerezni...:) Jó étvágyat!! (a kép az előkészített \"állatokat\" mutatja... ;)
GyuriLP 8 évvel ezelőtt
Én csak annyit tennék hozzá, hogy bár a süllő a kedvenc halam, de a 30 dekás az az éttermi méret. Ez sütésnél sajnos szinte garantálja, hogy kiszárad. Tudom, nem olcsó, de érdemes nagyobbat venni, amit csak piacon kapsz meg és általában csak úgy, hogy megbeszéled, melyik nap van szállítás. Fagyasztottat venni vétek, meg tán nincs is.
szalmaagica 9 évvel ezelőtt
Igen, tényleg nagyon finom, annyival egészíteném ki, hogy én kis pirospaprikával összekavart tejföllel szoktam sütés előtt nyakonönteni, és úgy sütöm meg. így szaftosabb marad, és az íze is lágyabb. (bár látványra biztos hogy az eredeti verzió a jobb) Próbálja ki mindenki, bátran!

Hasonló Receptek