Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Süllő betyárosan

MME MME
3 3.5/5
45 perc
bonyolult
átlagos
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A megtisztított halat a hasára fektetem, a hátúszóját levágom. Kétújnyi távolságokba beirdalom, aztán alaposan besózom, és az összetört fokhagymával, kívül belül bedörzsölöm. A halat kivajazott/zsírozott tepsibe (hasra) fektetem, majd az irdalásokba tűzöm a vékonyra szelt szalonnacsíkokat. A szájába teszem a fél citromot, és 30-40 percig sütöm.

Megjegyzés

1. A süllő bármekkora lehet.
2. Mi melegen esszük, de hidegen is nagyon jó.
3. Szabadtűznél alufóliában is elkészíthető .
4. A hátúszóját azért kell levágni, mert szúrós, és munka közben kisebb balesetet okozhat (én már pucolásnál le szoktam vágni).
5. A szemet nyugodtan benne lehet hagyni, pici fehér bogyóvá zsugordik. Aki mégis érzékeny rá, az vegye ki, és a helyre tegyen cseresznye befőttet vagy olívabogyót.
6. A kopltyúfedő lemez mögött nagyon finom szálkamentes hús van. Ezt is tessék rendesen besózni, fokhagymázni. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss