Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sügér ropogós bundában

MME MME
45 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A halat (ha nem filét vásároltunk) kifilézzük, bőrétől, szálkáitól megtisztítjuk, a filéket enyhén sózzuk-borsozzuk. A zsemléket felkockázzuk, a napraforgómaggal együtt géppel felaprítjuk, majd lapos tányérra terítjük, a tojást mélytányérban felverjük.
Elkészítés: A filéket először lisztbe, tojásba, majd a morzsába hempergetjük. Három deka vajat serpenyőben habzásig forrósítunk. A filék felét mindkét oldalukon világosbarnára sütjük, és a sütő legkisebb fokozatán melegen tartjuk. Ugyanígy teszünk a filék másik felével is. A hagymát megtisztítjuk, megmossuk, hosszában kettévágjuk, és 2 centi hosszú darabokra vagdaljuk. A gombát gyorsan megmossuk, megtisztítjuk, és szeletekre vagy darabokra vágjuk. Tiszta serpenyőben 2 deka vajat és az olajat felforrósítjuk, állandóan kevergetve 2 percig sütjük benne a hagymát és a gombát, majd hozzáadjuk a tejszínt, a brandyt, és együtt még egyszer felfőzzük. Sóval, borssal, citromlével ízesítjük, belekeverjük a petrezselymet is. A ragut a hal mellé szolgáljuk fel. Körítésnek pirított burgonyát (röszti) adhatunk.

Megjegyzés

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 668 kcal
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss