Az újhagymát és a gombát megmossuk, papírtörlővel megtörölgetjük, megpucoljuk és apróra vágjuk. A csemege uborkát szintén felkarikázzuk. A húst és a főtt sonkát csíkokra vágjuk.
A húst sóval, borssal, majorannával megszórjuk. Forró olajban megsütjük.
Amikor barnulni kezd, hozzáadjuk az újhagymát, a gombát és a sonkát, majd az egészet megszórjuk liszttel, jól átkeverjük, majd felöntjük zöldséglevessel.
Ezután fedő alatt tovább főzzük, legalább 15 percig, hogy a hús megpuhuljon. Ha túl sűrűnek látjuk, önthetünk még hozzá 1 dl meleg vizet.
Hozzákeverjük a tejfölt, majd a jöhet a csemege uborka is, végül pedig a mustár, majd addig főzzük, amíg megfelelő sűrűségű nem lesz a mártás.