Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Stroganoff húscsíkok

5 4.5/5
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A húst vékonyan felcsíkozzuk, majd kissé belisztezzük. Kevés forró olajba tesszük, és addig sütjük, amíg kérget kap a hús. Megsózzuk, borsozzuk, lassú tűzön főzzük kevés vizet öntve alá, amíg a hús megpuhul, kb. 35-40 perc (a marhahúsnak több idő kell).

A mártáshoz a felszeletelt gombát kevés olajon megpároljuk, hozzáadjuk a kockákra vágott csemege uborkát és paradicsomot, egy picit pároljuk, majd ízesítjük 2 kanál mustárral, átkeverjük, felöntjük tejszínnel, átforraljuk, majd ráöntjük a húsra, amit szintén átforralunk. Ha kell még, utánízesítünk, majd tálaljuk főtt rizzsel vagy hasábburgonyával.

Megjegyzés

Nekünk nagyon bejön. - RSzivi

Ezek is érdekelhetnek

Friss