Elkészítés: A bélszínszeleteket vékony zsineggel körbekötözzük, hogy sülés közben megőrizzék kerekségüket. A libamájszeleteket kissé besózzuk, lisztbe forgatjuk. A gombafejeket megtisztítjuk. A zsályaleveleket leöblítjük.
Felforrósítjuk az olajat, beletesszük a libamájszeleteket, 2 percig sütjük, majd két húslapáttal megfordítjuk őket, és további 1 percig sütjük. Papírkendőre szedjük, melegen tarjuk.
A máj sütőolajában megpirítjuk a zsemleszeleteket és a gombafejeket, ugyancsak papírkendőre szedjük őket, és melegen tartjuk.
Másik serpenyőben hólyagosodásig forrósítjuk a vajat, beletesszük a zsályaleveleket és a bélszínszeleteket, mindkét oldalukon 2-3 percig, félangolosra sütjük. Csak akkor sózzuk, borsozzuk, amikor megfordítjuk őket.
Minden zsemleszeletet (krutonnak szokták nevezni) vékonyan megkenünk libamájkrémmel, 1-1 szelet bélszínt és libamájat, végül 1 sült gombafejet teszünk rá. Előmelegített tálra helyezzük, néhány szál petrezselyemmel díszíthetjük, és mellé- köré öntjük a bormártást.
A bormártáshoz a hús pecsenyelevéhez adjuk a bort, felforraljuk. Összedolgozunk 3 dkg vajat a liszttel, és mogyorónyi adagokban a lassú forrásban lévő mártásalaphoz keverjük. Felengedjük a húslevessel, élénk forralással besűrítjük. Ízlés szerint sózzuk, majd a tűzről levéve habverővel, erőteljes mozdulatokkal beledolgozunk még 1 diónyi vajat.
Azonnal tálaljuk, mert csak frissen jó! Köretként burgonyakrokettet, párolt zöldséget adhatunk mellé.