Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Strandkaja, ami szépít fogyaszt és okosít - egyél kukoricát!

default user icon
MME
Kihagyhatatlan nyári nass a főtt csemegekukorica nem csak finom, hanem okossá tesz, energetizál, fogyaszt, és a hajadat is széppé varázsolja!

Nincs jobb, mint főtt kukoricát majszolni a strandon. Ráadásul ennek a zöldségnek számos remek egészségvédő tulajdonsága is van.

Energetizál

Kb. 10 dkg kukorica a szervezet számára szükséges pantoténsav 15%-át biztosítja. Ezt a szintén a B-vitaminok csoportjába tartozó tápanyagot a test úgynevezett energiaellátó központja (mitokondria) arra használja, hogy a komplexebb összetételű szénhidrátokat glükózzá, vagyis a test számára jól használható energiává alakítsa.

Csodás loknikat varázsol

Már napi 10 dkg kukorica erősíti a haj szerkezetét. Jótékony hatású antioxidánsai, mint pl. a C-vitamin vagy a likopin, képesek semlegesíteni az UV-sugárzás okozta károsodást, amely gyengíti a tincseket. Ráadásul ezek az összetevők a sima bőrért felelős kollagén termelődését is fokozzák.

Fogyaszt

A tengeri más részei szintén jótékony hatásúak. A virágzás idején a kukorica levélhüvelyéből fonalszerű „haj", a kukoricabajusz lóg ki, amit a termés betakarításakor, ősszel begyűjtenek, majd megszárítanak. Az ebből készített tea vizelethajtó, fogyasztó és zsírtalanító hatású. Elkészítése: 1 púpozott teáskanál kukoricahajat forrázz le 1/4 l vízzel, hagyd állni, majd szűrd le! Az italt édesítés nélkül fogyaszd!

Élesíti az elmét

A főtt kukorica rágcsálása kitűnő módszer az agyi funkciók fokozására, köszönhetően a zöldség B1-vitamin-tartalmának. Az agy arra használja ezt a vitamint, hogy acetil-kolint termeljen. Ez egy olyan ingerületátvivő anyag, amely javítja az agysejtek működését, ezáltal növeli az emlékezés és a koncentrálás képességét.

Ezek is érdekelhetnek

Friss