Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Stolwerck szelet

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 35 dkg finomliszt
  • 2 ek kakaópor
  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg margarin
  • 1 tojás
  • 6 gramm sütőpor
  • kb 1 dl tej
  • A krémhez:
  • 15 dkg kristálycukor
  • 3,5 dl tej
  • 1 dl víz
  • 60 gramm vaníliás pudingpor
  • 1 ek finomliszt
  • 20 dkg vaj
  • A tetejére:
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 5 kocka keserű csokoládé
  • 2 ek étolaj

Elkészítés

    1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel,hogy jól gyúrható tésztát kapjuk. 4 cipóra osztjuk. Mind a négyet egyenként kinyújtjuk. 20x34 cm-es tepsi hátoldalán, 180 fokon, 7 perc alatt megsütjük.
    2. A krémhez, a tejjel simára keverjük a pudingport, a lisztet. A cukrot karamellizáljuk, az a vízzel felöntjük, majd addig keverjük, amíg felolvad. Ezután hozzáöntjük a pudingot és besűrítjük.
    3. Amikor kihűlt a vajjal habosra keverjük,és betöltjük a kihűlt lapokat.
    4. 2 kocka csokoládét külön felolvasztuk egy pici étolajjal. A maradék 3 kocka ét csokoládét a fehérrel és az étolajjal mikróban felolvasztjuk, simára keverjük, és bevonjuk vele a süteményt. A sötét csokit vékony csíkokban felvisszük a világos csokira. Egy fogpiszkálóval széthuzigáljuk, majd hűvös helyen pihentetjük egy éjszakát.

     

Megjegyzés

A hétvégi sütink. Bármely alkalomra ajánlom.

ditti56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin