Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Stollwerck szelet III.

MME MME
5/5
90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 35 dkg liszt
  • 17 dkg porcukor
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 4 dkg vaj
  • annyi tej, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk.
  • A krémhez:
  • 5 dl tej
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 tojás sárgája
  • 0,5 dl rum
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg tortabevonó csokoládé
  • pici étolaj

Elkészítés

Elkészítés: A tészta alapanyagait összegyúrjuk. 4 felé osztjuk, és vékony, egyforma méretű lapokat sütünk belőle egy közepes tepsi zsírozott hátoldalán (lehet vajjal is kenni a tepsit).

Elkészítjük a krémet. Fél liter tejet, 5 evőkanál lisztet és 1 tojás sárgáját összekeverjük, sűrű krémet főzünk belőle. Amikor kihűlt, 0,5 dl rumot vagy rumaromát adunk hozzá.

20 dkg porcukrot 20 dkg vajjal habosra keverjük, majd a főzött, kihűlt krémhez adjuk, és ismét simára keverjük. A krémet a lapok közé simítjuk.

A sütemény tetejére csokimázat készítünk. A legegyszerűbb a tortabevonót pici étolajjal felolvasztani, majd a sütemény tetején egyenletesen szétkenni.

Pár órát állni hagyjuk, hogy a lapok megpuljanak a krémtől,szeletelve kínáljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss