Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Stíriai metélt VI.

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 20×30 cm-es tepsihez:
  • A tésztához:
  • 34 dkg túró
  • 16 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál tejföl
  • csipet só
  • 1 púpozott evőkanál cukor
  • Valamint:
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 2,5 dl tejföl
  • 2 evőkanál búzadara
  • 16 dkg túró
  • citromlé (ízlés szerint)
  • A tepsi kenéséhez:
  • margarin
  • zsemlemorzsa

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kissé ragacsos tésztát fogunk kapni, de így a jó! 1 cm vastagra kinyújtjuk, 1 cm-es csíkokra, majd keresztben is 1 cm kockákra vágjuk.

Forró, lobogó, sós vízben kifőzzük a tésztát. Amikor a túrós tésztánk feljön a víz felszínére, kb. 6-7 percig főzzük még. Szűrőkanállal kiszedjük, jól lecsepegtetjük és kihűtjük.

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a túrót, a tejfölt és a búzadarát, citromlével ízesítjük. Végül a tojásfehérje kemény habját lazán hozzákeverjük.

A túrós tésztával összevegyítjük, és az előkészített, margarinnal kikent, morzsával megszórt tepsibe tesszük. 200 fokon megsütjük.

Megjegyzés

Almapürével fogyasztottuk. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss