Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Stíriai metélt IV.

default user icon
4 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg tehéntúró
  • 22 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 1 mokkáskanál só
  • 2 dl tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 8 dkg margarin
  • 12 dkg porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 dkg búzadara
  • 3 dkg zsemlemorzsa

Elkészítés

    Elkészítés: A túrót áttörjük, keverőtálba vagy nyújtódeszkára téve lisztet, tojást, sót hozzáadva összegyúrjuk. Sós vizet forralunk. Az összegyúrt tésztát ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és ujjnyi vastagságú, 3-4 cm hosszúságú metéltre vágjuk. A metéltet a vízben megfőzzük. Keverőtálban a margarint a cukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal habosra keverjük. A kikevert krémhez adjuk a tojássárgákat, elkeverjük, majd a tejfölt, a búzadarát és a kifőtt, lehűtött metéltet óvatosan hozzákeverjük. A tojások fehérjét habbá verjük, és lazán a túrómetélthez keverjük. Egy tepsit margarinnal kikenünk, zsemlemorzsával megszórunk. Beleöntjük az elkészített masszát, és megsütjük sütőben.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Erryka
A tojásokkal van egy kis gond most a hasamra üssek, hogy mennyi kell a tésztába? Most akarom sütni de nem tudom, hogy milyen lesz, pedig nem vagyon egy kezdő. Jó lenne jobban oda figyelni, a mennyiségekre és miből mennyi kell. Sajnos másnak már nem nagyon tudok neki állni valamilyen lesz, magamra bízom az arányokat, hogy mennyi tojás is kell bele. De valószínű, hogy megnézem a többi receptet is.
AndyXXX
Nem a liszttel van a baj, hanem azzal, hogy eleve nem írja, hogy a tésztába mennyi tojást teszel és utána a masszába mennyi kell. A többi receptet nézve a tésztába 1 kell, de ennél nincs plusz \"nedves\" hozzávaló, ezért az 1 tojás nem is elég. Nincs leírva, hogy mennyi idő alatt van kész a tészta, és nincs sütési idő, sütési hőfok sem. Én most próbálkoztam ezzel először, és kicsit gáz, hogy nincs rendes infó az egészről.
bokréta
Tetszik. De miért pont 22 dkg liszt kell hozzá?
bokréta
Tetszik. De miért pont 22 dkg liszt kell hozzá?

Hasonló Receptek

Magazin