Elkészítés: A túrót áttörjük, keverőtálba vagy nyújtódeszkára téve lisztet, tojást, sót hozzáadva összegyúrjuk. Sós vizet forralunk. Az összegyúrt tésztát ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és ujjnyi vastagságú, 3-4 cm hosszúságú metéltre vágjuk. A metéltet a vízben megfőzzük. Keverőtálban a margarint a cukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal habosra keverjük. A kikevert krémhez adjuk a tojássárgákat, elkeverjük, majd a tejfölt, a búzadarát és a kifőtt, lehűtött metéltet óvatosan hozzákeverjük. A tojások fehérjét habbá verjük, és lazán a túrómetélthez keverjük. Egy tepsit margarinnal kikenünk, zsemlemorzsával megszórunk. Beleöntjük az elkészített masszát, és megsütjük sütőben.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre