Elkészítés: A túrót áttörjük, hozzáadjuk a 2 tojássárgát, a lisztet, 1 evőkanál porcukrot, 1 csipet sót, és összegyúrjuk. Ha nem áll eléggé össze, pici tejfölt adunk hozzá. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, és ujjnyi metéltekre vágjuk, sós vízben kifőzzük. Egy jénaiban összekeverjük a vajat a tejföllel, 2 tojássárgájával, 2 evőkanál porcukorral, 1 csipet sóval, reszelt citromhéjjal, és a tojások kemény habjával és a mazsolával (beáztatott). A tésztát lecsepegtetjük, és beleforgatjuk a krémbe, és sütőben átsütjük (nem kell nagyon megpirítani).
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre