Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Stíriai metélt gránátalmasziruppal

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg tehéntúró
  • 20 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 4 dkg vaj
  • 1 kávéskanál olaj
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • 3 dl tejföl
  • cukor ízlés szerint
  • pici só
  • citromhéj
  • mazsola
  • aszalt vagy idénygyümölcsök
  • 1 gránátalma

Elkészítés

    Elkészítés: Az áttört túróval, 1 tojással és a lisztel, kevés sóval és a szükséges mennyiségű tejföllel gyúrt tésztát készítünk. Gyufaszál vastagságúra nyújtjuk, és kb. 1 cm széles csíkokra vágjuk. Forró sós vízben kifőzzük, jól lecsepegtetjük.

    A vajat a 3 tojás sárgájával, cukorral, tejföllel jól elkeverjük, beletesszük a fél citrom reszelt héját, a mazsolát vagy más gyümölcsöt és a keményre vert tojáshabot. A tésztát óvatosan összevegyítjük a keverékkel, majd a zsiradékkal megkent és a morzsával meghintett formába öntjük, és a 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük /kb. 45 perc/.

    A gránátalmasziruphoz a gyümölcs magjait áttörjük, jól lecsöpögtetjük, és kellő mennyiségü cukorral sziruppá főzzük.

    Tálaljuk porcukorral meghintve, a gránátalmasziruppal (vagy szörppel, sodóval).

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin