Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Stíriai metélt Gizike módján

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A stíriai metélt töltelékéhez a túrót villával összetörjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a csipet sót, 1 egész tojást és 1 evőkanál tejfölt, majd összegyúrjuk.
  2. Ezután vékonyra nyújtjuk a tésztát, és kb. 1 cm-es csíkokra, majd ízlés szerinti hosszúságúra vágjuk.
  3. Enyhén sós, forrásban lévő vízbe tesszük, majd amikor feljön a tészta a víz tetejére, mérsékeljük a lángot, és gyöngyöző vízben főzzük még pár percig.
  4. Ezután leszűrjük, majd összekeverjük az előzőleg elkészített cukros-tojásos-habos masszával, amihez az olvasztott vajat habosra keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, 2 tojás sárgájával, a tejföllel, a reszelt citromhéjjal, majd adjuk hozzá a mazsolát. A 2 tojás fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a masszához.
  5. Végül a leszűrt és lecsepegtetett tésztát óvatosan összekeverjük a habos masszával, majd beleöntjük egy kivajazott és zsemlemorzsával megszórt sütőformába.
  6. Előmelegített sütőbe toljuk, majd közepes hőmérsékleten szép pirosra sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk a formában kihűlni.
  7. Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd felszeletelve kínáljuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss