Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Stíriai metélt dióval

MME MME
75 perc
mester
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
  • 4 dkg mazsola
  • 25 dkg liszt
  • 2 + 3 tojás
  • 1 dl tejföl
  • 50 dkg tehéntúró
  • 1 ek cukor
  • csipetnyi só
  • 8 dkg puha vaj
  • 1,5 dl tejszín
  • 2 ek porcukor
  • 1/2 citrom
  • 3 dkg dió

Elkészítés

  1. A mazsolát beáztatjuk. A lisztet 2 egész tojással, a tejföllel, az átpasszírozott túróval, a cukorral és a sóval alaposan összegyúrjuk. A tésztát 1/2 cm vastagságúra nyújtjuk, és ujjnyi széles csíkokra metéljük.
  2. Egy tűzálló tálban elkeverjük a vajat a tejszínnel, a porcukorral, a maradék 3 tojás sárgájával, a lereszelt citromhéjjal és a lecsepegtetett mazsolával, valamint a durvára tört dióval.
  3. A metéltet kifőzzük, leszűrjük, és a tálban levő tejfölös-tojásos keverékbe forgatjuk. Hozzáadjuk a maradék tojásfehérjékből vert habot is, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss