Elkészítés: 1. A tésztához a tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kemény habbá felvert tojásfehérjét. Kikent vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a tésztamasszát, előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 percig sütjük.
2. A pudingport a 2,5 dl tejjel és a 4 tojássárgájával összekeverjük, lassú tűzön folytonos keverés mellett beletesszük a csokoládét. Ha besűrűsödik, a tűzről levéve hagyjuk kihűlni. A margarint a porcukorral fehérre keverjük, és egybedolgozzuk a főzött pudinggal.
3. A kihűlt tésztát három lapba vágjuk, az első lapot visszahelyezzük a tepsibe, és a krém felét egyenletesen szétkenjük, ugyanígy járunk el a második lappal is, legvégül a harmadik lappal lefedjük.
4. A habhoz a 4 tojásfehérjét összekeverjük a cukorral, és gőz felett kemény habbá felverjük, ezt a habot a tészta tetejére kenjük, és csokireszelékkel díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre