Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Stella szelet

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A krémhez:
  • 1 csomag csokoládé ízű pudingpor
  • 2,5 dl tej
  • 10 dkg csokoládé
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 4 tojás sárgája
  • A habhoz a tetejére:
  • 4 tojásfehérje
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 5 dkg csokireszelék

Elkészítés

    Elkészítés: 1. A tésztához a tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kemény habbá felvert tojásfehérjét. Kikent vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a tésztamasszát, előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 percig sütjük.

    2. A pudingport a 2,5 dl tejjel és a 4 tojássárgájával összekeverjük, lassú tűzön folytonos keverés mellett beletesszük a csokoládét. Ha besűrűsödik, a tűzről levéve hagyjuk kihűlni. A margarint a porcukorral fehérre keverjük, és egybedolgozzuk a főzött pudinggal.

    3. A kihűlt tésztát három lapba vágjuk, az első lapot visszahelyezzük a tepsibe, és a krém felét egyenletesen szétkenjük, ugyanígy járunk el a második lappal is, legvégül a harmadik lappal lefedjük.

    4. A habhoz a 4 tojásfehérjét összekeverjük a cukorral, és gőz felett kemény habbá felverjük, ezt a habot a tészta tetejére kenjük, és csokireszelékkel díszítjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin