Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Stella cukrászda: egy kihagyhatatlan hely, ha Paks környékén jársz!

A Magyarország tortája verseny évről évre felhívja, ráirányítja a nagyközönség figyelmét arra, hogy rengeteg tehetséges fiatal cukrászt találni az országban. A salgótarjáni Szó testvérekhez, Gellérthez és Dánielhez hasonló elszántsággal és alázattal keresi az útját az elképesztően fiatal Sitkei Balázs, akit a paksiak nagyon jól ismernek és szeretnek.

A korábban Balázs nagymamája által üzemeltetett cukrászda, a Stella ugyanis fogalom Pakson. Az 1992-ben, Paks óvárosában megnyitott cukrászdában az elmúlt évig Jolika kínálta megbízható minőségű, finom, házias, hagyományos süteményeit, az egyre bővülő vendégkör számára.

Bár a család Balázst eredetileg más életpályára szánta, az édes gyerekkor és a nagymama által vitt cukrászda győzött, s a fiatal fiú – egy generációt átugorva – huszonegy évesen átvette a stafétát. Ez az átvétel azonban nem csak a további üzemeltetés jelentette, hanem azt az alkotói szabadságot, amelyben Balázs teljesen új alapokra építve elkezdhette kialakítani az új szortimentet, saját képére formálva nem csak a desszerteket, hanem magát a cukrászdát is.

A letisztult, otthonos, vintage hangulatú cukrászda fő vonzerejét a nyári hónapokban – a kilencvenes évek óta – a házi fagylalt jelenti, amelyre Balázs is nagy hangsúlyt fektet, a nagymamánál megszokott finom krémek most is ott pihennek a pultban, igaz már teljesen más technológiával készül mindegyik.

A fagylaltok mellett megtalálhatók a törzsvendégek által megszeretett, megszokott tételek, szerencsére a cukrászváltással nem kopnak ki a nagymama által készített sütemények, de azért a mérleg nyelve már inkább a francia cukrászat remekei felé billen, ezek a desszertek egyre nagyobb teret kapnak Balázs kínálatában.

A desszertpultban megtalálható a megunhatatlan macaron, a különféle tarte-ok és mousse-ok, s a mostanában ismertté váló monodesszertek. Balázs süteményei jellemzően követik a nemzetközi trendeket, mutatós, izgalmas kreációit szívesen tesztelik a cukrászda vendégei.

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss