Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Stefánia vagdalt

Hozzávalók

  • 1 kg sertéscomb
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma (nagyobb)
  • 3 db zsömle, vagy 3 szelet kenyér
  • 2 db tojás
  • bors
  • 2 ek pirospaprika
  • 6 db tojás
  • zsemlemorzsa
  • 1 db tojássárga a kenéshez
  • 20 dkg zsír a sütéshez

Elkészítés

    1. A tojásokat keményre főzzük, majd megtisztítjuk. A húst a fokhagymával, vöröshagymával együtt ledaráljuk. Hozzáadjuk a beáztatott és jól kinyomkodott zsömléket, vagy kenyeret, a nyers tojást, a sót, a borsot, a pirospaprikát és jól összedolgozzuk.
    2. Egy nagyobb tálcát megszórunk morzsával, ráterítjük a húsmasszát, egyenletesen elterítjük, közepébe rakjuk a főtt tojásokat. A főtt tojások végeit levágjuk, így nem csúsznak el egymástól.
    3. A húsmasszát feltekerjük, végeit benyomkodom. A zsírt tepsibe tesszük, felolvasztjuk, majd rátesszük a húst. A vagdaltat lekenjük egy tojássárgával. 
    4. Közepes hőmérsékleten (160 fokon) kb. 40-45 percen át sütjük, időnként meglocsolgatva a zsírjával. Kihűlve szeketeljük, krumplipürével, savanyúságggal tálaljuk. 

     11 TIPP, HOGY TÖKÉLETES LEGYEN A STEFÁNIA VAGDALT! >>> 

    VEGA, TEPSIS, TÖLTÖTT ÉS POGÁCSÁS: 9+1 EGYSZERŰ FASÍRTRECEPT, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin