Stefánia vagdalt - Mindmegette villlámverseny

Hozzávalók

  • 1 kg sertéscomb
  • 8 nagy cikk fokhagyma
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 3 zsömle, vagy 3 szelet kenyér
  • 1 tojás
  • só, bors, pirospaprika, izélés szerint
  • 6 főtt tojás
  • zsemlemorzsa
  • 1 tojássárga a kenéshez
  • 20 dkg zsír a sütéshez

Elkészítés

    1. Ledarálom a húst a fokhagymával, vöröshagymával együtt.
    2. Hozzáteszem a beáztatott és jól kinyomkodott zsömléket, vagy kenyeret, 1 egész tojást, sót, borsot, pirospaprikát, jól összedolgozom.
    3. Egy nagyobb tálcát megszórok morzsával, ráterítem a húsmasszát, egyenletesen elterítem, közepébe rakom a főtt tojásokat. A főtt tojások végeit levágom, így nem csúsznak el egymástól, szépen összeilleszkednek, és szeletelésnél sem olyan, hogy egy szeletben csak egy kis tojásvég van.
    4. Feltekerem a húsmasszát, végeit benyomkodom és úgy teszem a tepsibe, hogy az összeillesztés kerüljön alulra. És még egy trükk! Sokan panaszkodnak, hogy sütés közben szétnyílik az egyben sült vagdalt. Ezt megelőzhetjük, ha lekenjük egy tojássárgával. A zsírt tepsibe teszem, felolvasztom, majd ráteszem a húst.
    5. Közepes hőmérsékleten sütöm és időnként meglocsolgatom a zsírjával. Kb., egy órán át sütöm, várok, amíg hús kicsit, utána szeletelem. Krumplipürét szoktam csinálni hozzá, és jó sok savanyúság, vagy saláta is kell mellé.

     

Megjegyzés

Mindmegette Villámverseny

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Magazin