Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Stefánia vagdalt a húsvéti hidegtálra

Hozzávalók

  • 4 db tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olaj (vagy zsír)
  • 1/2 kg darált sertés hús
  • 2 db szikkadt zsemle
  • bors
  • fűszerpaprika
  • kevés zsemlemorzsa

Elkészítés

    1. 3 db tojást keményre főzünk, megpucolunk.
    2. A hagymákat nagyon apróra vágjuk, lehet késes aprítóval is. Egy kevés olajon/zsíron lepirítjuk, majd félretesszük hűlni.
    3. Egy nagyobb tálban alaposan összekeverjük a darált húst, a vízbe áztatott és alaposan kifacsart zsömléket, valamint a lepirított hagymát is. Ez akár hosszú percekig is eltarthat, ne spóroljunk a kézimunkával. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük még pirospaprikával, hozzáütjük a maradék tojást és nagyon alaposan összedolgozzuk, szinte krémesre.
    4. A 15x10x8 cm-es formát olajjal kikenjük és zsemlemorzsával megszórjuk. Így könnyen kiborul majd belőle a vagdalt. A formát félig megtöltjük a húsmasszával, elegyengetjük, ezután végigrakjuk hosszában, középen a főtt tojásokkal, majd beterítjük a maradék masszával és simára egyengetjük a tetejét egy késsel. Lefedjük alufóliával és 190 fokon légkeverésen kb. 60 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk hűlni és csak utána borítjuk ki. Szeletelve tálaljuk.

    NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉSÉT VIDEÓN IS>>> 

    STEFÁNIA SAJTTAL ÉS BACONNEL>>> 

    HÚSVÉTI STEFÁNIA KOSÁRKA>>> 

    CUKKINIS-CSIRKÉS STEFÁNIA SZELET>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin