Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Stefánia tortácska

MME MME
75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 14 dkg vaj
  • 21 dkg finomliszt
  • 12 dkg porcukor
  • 7 dkg darált dió
  • 3 dkg kakaópor
  • 1 tojássárgája
  • A krémhez:
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg darált dió
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • pici rum
  • tej
  • A bevonáshoz:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • diónyi vaj
  • kevés víz

Elkészítés

Elkészítés: A szárazanyagokat összekeverjük, a vajat belemorzsoljuk, végül a tojássárgájával jól összegyúrjuk. A tésztát kb. 2-2,5 mm vastagra kinyújtjuk, kekszszaggatóval kiszúrjuk, és világosra sütjük.

A krémhez a vajat a cukorral, a vaníliás cukorral habosra kavarjuk. A diót forró tejjel leforrázzuk, ha kihűlt, a vajba kavarjuk, és rummal ízesítjük.

A kekszeket kb. 5 mm vastag krémmel összeragasztjuk.

A glazúrhoz a csokoládét gőz fölött felolvasztjuk a vajjal, ha nem sűrűsödik, a víz nem kell. A forró glazúrba a megtöltött kekszek tetejét belemártogatjuk, és gyúródeszkára tesszük. Dermedés előtt fél dióbéllel vagy mandulával díszítjük a közepét.

2 nap múlva fogyasztható, mert addigra omlós lesz a tésztája.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss