Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Stefánia szelet

65 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A tojást keményre főzünk.
  2. A darált húst keverőtálba tesszük, megsózzuk. Hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, a felaprított vöröshagymát, néhány csipet pirospaprikát és borsot. Alaposan összekeverjük és állni hagyjuk.
  3. Ezalatt összevágjuk a zsemlét, vízbe áztatjuk, hagyjuk, hogy felszívja, majd kinyomkodjuk belőle a vizet. Beledolgozzuk a darálthúsba. Beleütjük a maradék 1 tojást, jól elkeverjük.
  4. Megkóstoljuk, és ízlés szerint fűszerezzük majorannával és szerecsendióval. Egy közepes nagyságú tepsit kibélelünk sütőpapírral, és megkenjük a papírt olajjal.
  5. A húst két részre osztjuk, 2/3-1/3 arányban, mindkettőből hurkát gyúrunk. A nagyobb darabba mélyedést (árkot) nyomunk és egymás után beletesszük a főtt tojásokat, majd betakarjuk a kisebb rész hússal. Ecsettel megolajozzuk a fasírt tetejét, óvatosan átforgatjuk zsemlemorzsában.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt szép pirosra sütjük. Salátát, krumplipürét kínálhatunk mellé.

Ezek is érdekelhetnek

Friss