Stefánia szelet

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 7 tojás
  • kb. 80-90 dkg darált hús
  • 2 közepes hagyma apróra vágva
  • kb. 4 gerezd fokhagyma kinyomva
  • bors
  • majoránna
  • szerecsendió
  • pirospaprika
  • 2-3 zsemle vagy 3 szelet kenyér
  • víz + tej (az áztatáshoz)
  • zsemlemorzsa a szóráshoz

Elkészítés

    Elkészítés: A darált húst egy tálba tesszük, megsózzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a hagymát, pirospaprikát és a borsot. Összekeverjük és állni hagyjuk az egészet. Ezalatt összevágjuk a zsemlét, és egy tál (fele-fele) vizes-tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és beledolgozzuk a húsba. Beleütünk egy tojást és megszórjuk ételízesítővel. Megkóstoljuk, és ízlés szerint fűszerezzük. Egy közepes nagyságú tepsit kibélelünk sütőpapírral, és megolajozzuk. A húst két részre osztjuk, és két hurkát gyúrunk. A hurkák tetejét levágjuk és mindegyikre teszünk 3-3 főt tojást, majd betakarjuk hússal. Ecsettel megolajozzuk a fasírtok tetejét és óvatosan megszórjuk zsemlemorzsával. (Nem jó, ha a tepsire is szóródik, mert odaég!) Előmelegített sütőben 3/4 óra alatt pirosra sütjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Karikó Péter 2 évvel ezelőtt
Már másodjára állok neki :) Nagyon jó :)
Szabó Anita 5 évvel ezelőtt
Egyszerű, gyors, és nagggyyyyoooon finom!!!!!!
Vigh István 6 évvel ezelőtt
Én már többször megcsináltam nagyon finom.
Nagy Gabriella 6 évvel ezelőtt
Gyors, egyszerű és nagyon finom. Ajánlom mindenkinek!
Takács Éva 6 évvel ezelőtt
Régóta kerestem ezt a receptet, most végre elkészítettem, és nagyon finom lett, köszi!
P Kata 9 évvel ezelőtt
Nagyon finom, és könnyen elkészíthető! :D

Hasonló Receptek

Magazin