Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Stefánia szelet újragondolva

90 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 60 dkg darált hús
  • 5 db tojás
  • 1-2 db zsemle
  • 1 tk ételízesítő
  • csipet majoranna
  • őrölt bors (ízlés szerint)
  • csipet szerecsendió (elhagyható)
  • 3-4 ek olaj

Elkészítés

  1. A zsemlét beáztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk. Négy tojást keményre főzzük. A darált húst ízlés szerint megsózzuk, -borsozzuk, megszórjuk majorannával és szerecsendióval.
  2. A darált húshoz hozzáadjuk a kinyomkodott zsemlét, egy nyers tojást, majd alaposan összegyúrjuk. A főtt tojásokat egy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, ezt is hozzáadjuk, és alaposan összegyúrjuk a masszát.
  3. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, belekanalazzuk az olajat, majd beletesszük a húsmasszát és megformázzuk, majd rácsurgatunk egy kevés olajat.
  4. Előmelegített sütőbe toljuk, és közepes hőmérsékleten kb. 1 óra alatt szép pirosra sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk hűlni, majd ízlés szerint felszeleteljük. 

Megjegyzés

A főtt tojást lereszelve kevertem a fűszeres húsmasszához, majd így sütöttem készre. Az elkészült fasírt így sokkal szaftosabb. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss