Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Stefánia szelet baconbe tekerve, reteksalátával

default user icon

Hozzávalók

  • 50 dkg darált hús (sertés-marha vegyesen)
  • 25 dkg szeletelt bacon
  • 3 db egész tojás felverve
  • 3 db egész tojás, keményre főzve
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olaj
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 2 tk őrölt pirospaprika
  • 1 tk szárított majoránna
  • bors
  • A reteksalátához:
  • 2 csomag hónapos retek
  • 2 marék bébispenót vagy madársaláta
  • 2 ek napraforgómag
  • 2 ek dióolaj
  • 1 ek fehérborecet
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

    1. A sütőt előmeleítjük 180 fokra. 3 tojást keményre főzünk, majd hideg vízben lehűtjük őket.
    2. A darált húst egy nagy keverőtálban összedolgozzuk a felvert tojásokkal, az aprított és olajon megdinsztelt vöröshagymával, zúzott fokhagymával, zsemlemorzsával, valamint a fűszerekkel. Jól összegyúrjuk.
    3. Ezután duplán lefektetünk magunk elé egy-egy darab alufóliát, és a szeletelt bacon szalonnát ráfektetjük úgy, hogy a szeletek kissé fedjék egymást. Közepére halmozzuk a fűszeres darált húst, majd a 3 kihűtött, meghámozott főtt tojást hosszában sorba rendezzük rajta. Nedves kézzel betemetjük a tojásokat a hússal, és egy rudat formázunk belőle, majd óvatosan felhajtjuk a baconszeleteket, és szorosan becsomagoljuk az egészet az alufóliába.
    4. Egy sütőtálcára tesszük, majd az előmelegített sütőbe toljuk, és 35-45 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha már az egész megkeményedett. Fél óra után kibonthatjuk a fóliát, hogy a bacon is szép pirosra pirulhasson. A sütőből kivéve kicsit állni hagyjuk, mielőtt felszeleteljük.
    5. Friss reteksalátát készítünk mellé, ehhez a retket megmossuk, és mérettől függően elfelezzük, elnegyedeljük őket. Összeforgatjuk a bébispenóttal vagy madársalátával, kevés dióolajjal, fehérborecettel, ízlés szerint megsózzuk, -borsozzuk, a tetejét megszórjuk száraz serpenyőben megpirított napraforgómaggal.

Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András

Hidegen is kiváló vendégváró.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin