Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Stefánia sajttal és baconnel

Hozzávalók

  • 70 dkg darált sertéscomb
  • 2 csomag szeletelt bacon (2x20 dkg)
  • 25 dkg gouda sajt
  • 2 db zsemle
  • 1 db vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • őrölt fekete bors
  • 1 tk ételízesítő
  • csipet őrölt szerecsendió
  • 1 db tojás (nagy)
  • 3-4 ek étolaj

Elkészítés

    1. A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és egy evőkanál olajon halvány barnára pároljuk, majd kihűtjük egészen. A zsemlét felöntjük vízzel, majd, amikor már megszívta magát, alaposan kinyomkodjuk.
    2. A darált húshoz hozzáadjuk a kinyomkodott zsemlét, a vöröshagymát, az összepréselt fokhagymát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk ételízesítővel és a szerecsendióval, majd összegyúrjuk. Hozzáadjuk az egész tojást, és tovább gyúrjuk a masszát.
    3. Egy nagyobb darab folpakot elterítünk az asztalon, majd kb. 1 cm vastagságúra lapogatjuk rajta a húsmasszát, majd a húsmassza egyik végére fektetjük a bacon szeleteket úgy, hogy a szeletek kicsit fedjék egymást, és feltekerésnél teljesen befedjék a húsmasszát.
    4. Egy nagyobb lyukú reszelőn a húsmasszára reszeljük a sajtot, majd a fólia segítségével elkezdjük feltekerni úgy, hogy a végén a bacon szeletek legyenek felül.
    5. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd meglocsoljuk az olajjal, majd óvatosan ráhelyezzük a baconbe tekert hústekercset, majd lefedjük a tepsit az alufóliával. 180 fokra előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten pároljuk kb. 45 percig, majd levesszük a fóliát, és szép pirosra sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk pár percet hűlni, hogy szépen fel tudjuk majd szeletelni.

Megjegyzés

A Stafánia így elkészítve sokkal szaftosabb.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin