Steak burgonya

default user icon
3 4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg aprószemű újkrumpli
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • rozmaring
  • kakukkfű
  • pirospaprika
  • bors
  • vaj

Elkészítés

    Elkészítés: A krumplit megkaparjuk, vagy erős dörzsölő szivaccsal ledörgöljük, megmossuk, negyedekre-felekre vágjuk, a fokhagymát felszeleteljük, a tepsit kivajazzuk, de alaposan. A krumplicikkeket a tepsibe öntjük, megszórjuk a fűszerekkel, közédugjuk a fokhagymát, majd jól összerázzuk. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és szép pirosra sütjük.

Megjegyzés

Semmiképp ne hámozzuk meg a krumplit, hiszen attól lesz olyan steak-es, hogy a héj alsó rétege rajta marad foltokban. Ha már nem annyira *új* az a krumpli, akkor persze hámozni kell. Míg a férfiak a grill alatt tüzet csiholnak és megsütik a húsokat, zöldségeket, addig ez bent a sütőben szépen elkészül.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Juhász Oszvald 3 évvel ezelőtt
Szerintem nem kell megfőzni, ment így is. Nagy titka, hogy a tepsit a leírás szerint erőteljesen ki kell vajazni. Nekem az is bevált, hogy nagyon kis étolajjal meglocsolom, vagy a vajas tepsiben átkenegetem a krumplikat.
Janka 3 évvel ezelőtt
Meg kell főzni a krumplit, mielőtt betesszük a sütőbe! Én sajnos pórul jártam, mert kezdő háziasszonyként erre nem gondoltam, a recept meg nem írja. 2 óráig sütöttem és a végeredmény egy félig égett, félig összeaszott főszeres krumplihalom lett.
timcu14 7 évvel ezelőtt
A pirospaprika így nem ég meg a krumplin? Nem lesz keserű? Mert nagyon jól hangzik a recept, szívesen kipróbálnám.

Hasonló Receptek

Magazin