Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Steak argentin chimichurri mártással és póréval

MME MME
60 perc
egyszerű
költséges
4 adag
Hozzávalók
  • A mártáshoz:
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 marék friss oregánó
  • 1-2 ág rozmaring
  • 1 tk füstölt pirospaprika
  • 1/2 tk csilipehely
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek vörösborecet
  • A póréhoz:
  • 80 dkg póréhagyma
  • 1 db citrom
  • 2 ek olívaolaj
  • frissen őrölt bors
  • A húshoz:
  • 80 dkg marhabélszín
  • frissen őrölt bors
  • 4 ek olívaolaj

Elkészítés

  1. A mártáshoz a zöldfűszereket leöblítjük, majd lerázzuk, a leveleiket lecsipkedjük, majd felaprítjuk. Összeforgatjuk a pirospaprikával, a csilivel, a meghámozott, összezúzott fokhagymával és az ecettel. Ezután megsózzuk, majd hűtőbe tesszük 20 percre.
  2. A pórét megtisztítjuk, hosszában félbevágjuk, aztán egy tepsibe tesszük. Ráfacsarjuk a citrom levét, rálocsoljuk az olajat, sózzuk, borsozzuk, majd 180 fokos sütoben 25 percig sütjük.
  3. A szobahomérsékletű húst megmossuk, szárazra törüljük, majd bedörzsöljük egy kevés borssal. Ezután egy serpenyőben a felforrósított olajon körben megpirítjuk a kérget. Ha ezzel elkészültünk, pihentetjük néhány percig, aztán megsózzuk, majd felszeleteljük. A póréval tálaljuk, valamint a zöldfuszeres mártással.

STEAK VEGYES BORSMÁRTÁSSAL >>> 

ROPOGÓS ROSTÉLYOS PIKÁNS SALSA SZÓSSZAL ÉS STEAK BURGONYÁVAL >>> 

LAZAC STEAK SNIDLINGES JOGHURTÖNTETTEL >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss