Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hoppá! Többé nem ihatod szívószállal a Starbucksos kávét

default user icon
MME
A Starbucks fontos dologról döntött: 2020-tól környezetvédelmi okokból nem használnak műanyag szívószálat, és a műanyagot más, természetes anyaggal helyettesítik.

Egyelőre csak Seattle-ben, két év múlva viszont világszerte minden kávézójukból eltüntetik a műanyag szívószálakat. De nem csak ők szánták rá magukat a változtatásra, hanem a McDonald's is, nemrég ugyanis ők is bejelentették, hogy a műanyag helyett inkább a papírból készült szívószálakat fognak használni. 

A The Guardian információi szerint a Starbucks olyan pohárfedőket készül tervezni, amikhez egyáltalán nem is szükséges a szívószál használata. Bár egyelőre nehéz elképzelni a kávézó átlátszó poharait a jellegzetes, zöld szívószál nélkül, környezetvédelmi szempontból nagyon fontos döntést hoztak. 

A műanyag szívószálak ugyanis valóban nagy problémákat okoznak, az óceánba kerülve komoly fenyegetést jelentenek az ott élő állatokra, például a delfinekre vagy a teknősökre. Nagyjából egy hónapja egyébként az Európai bizottság is bejelentette, hogy több egyszer használatos műanyag terméket - köztük a szívószálat is - betiltana.  

9 SZABÁLY A KÖRNYEZETTUDATOS KONYHÁHOZ >>> 

5 KÖRNYEZETBARÁT, FILLÉRES TRÜKK, AMITŐL RAGYOG A KONYHA! >>> 

A LEGTUTIBB DIÉTA! NEKED IS JÓ, ÉS A KÖRNYEZETNEK IS! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss