A megtisztított gyökérzöldségeket szálasra metéljük, a hagymát félbevágva felszeleteljük. Egy fazékban felforralunk 1 l vizet az ecettel és a fűszerekkel együtt. Beletesszük a megmosott húst, és szükség esetén kiegészítjük annyi vízzel, hogy a lé ellepje a húst. Fedő alatt így főzzük lassú tűzön 45 percig. Ezután hozzáadjuk az előkészített zöldséget és hagymát, valamint az egészben hagyott fokhagymát, és a húst továbbra is lassú tűzön puhára főzzük.
A meghámozott krumplit megmossuk, negyedekre vágjuk, és sós vízben megfőzzük kb. 20 perc alatt. Közben a meghámozott, lereszelt tormát és almát összekeverjük, majd a citromlével és egy csipetnyi cukorral ízesítjük. A krumplit leszűrjük, a felhevített olvasztott vajon enyhén megpirítjuk, és meghintjük sóval, borssal, köménymaggal.
A fazékból kiemelt húst ujjnyi vastagon felszeleteljük. A zöldségeket leszűrjük, lecsepegtetjük, majd a levest átszűrjük és szükség esetén megsózzuk. A húst adagonként tányérokra szedjük, elrendezzük rajta a zöldségeket, és metélőhagymával díszítjük. A köményes krumplit, az almás tormát és a levest külön-külön tálaljuk.