Sport szelet XII.

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2,5 dl tej
  • 25 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 1/2 dl rum
  • 3 evőkanál kakaó
  • 20 dkg darált dióbél
  • 30 dkg darált keksz
  • A tetejére:
  • 20 dkg étcsokoládé (tortabevonó)
  • 5 evőkanál olaj

Elkészítés

    Elkészítés: A tejet, a cukrot, a vajat és a rumot összefőzzük, belekeverjük a kakaóport. Levesszük a tűzről, beledolgozzuk a darált diót és a darált kekszet. Sütőlemezre vagy tálcára öntjük, elsimítjuk kb. 20-30 cm-es formára és megvárjuk, míg kihűl.

    A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, belekeverjük az olajat. Levesszük a tűzről, kevergetjük és picit várunk, hogy ne legyen nagyon meleg, mert akkor lefolyik a süteményről. Az olvasztott csokival megkenjük a süteményt, félretesszük, amíg a bevonat megdermed, és csak utána szeleteljük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek