Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sport-szelet sütemény eper-lányokkal

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 8 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 nagy evőkanál kakaó
  • 4 evőkanál cukor
  • A krémhez:
  • 2 csomag főzős csokoládés pudingpor
  • 12,5 dkg margarin
  • 3 db Sport-szelet csokoládé
  • 3 evőkanál cukor
  • 5 dl tej
  • A bevonathoz:
  • 3 db Sport-szelet csokoládé
  • 2 csomag tejszínhab pótló por
  • 1 evőkanál kakaó
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 dl tej
  • 12,5 dkg margarin
  • 1 csomag habfixáló
  • A díszítéshez:
  • 10 szem eper
  • kevés felvert tejszín
  • kakaó

Elkészítés

Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral. A tojásfehérjéhez adjuk a kakaót, majd fokozatosan a cukros tojássárgát, folyamatosan keverjük a habverővel lassú fokozaton. Kanalanként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.

Egy kiolajozott tepsibe sütőpapírt teszünk, beleöntjük a masszát, előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük. A kihűlt piskótát kettévágjuk.

A krémhez a pudingot kevés tejben cukorral csomómentesre keverjük. A maradék tejet lábasba öntjük, bele tesszük a margarint, a feldarabolt csokoládét és a pudingot, sűrű krémmé főzzük, majd a piskótát megtöltjük a krémmel.

A bevonathoz a csokoládét apró darabokra vágjuk. Pici tejben elkeverjük a kakaót, a cukrot, a csokoládét és a margarint, majd összefőzzük, teljesen kihűtjük.

A tejszínhabport 2 dl tejben a habfixálóval együtt kemény habbá verjük, és a kihűlt kakaós krémhez adjuk, jól össze keverjük, és bevonjuk vele a süteményt.

A díszítéshez az eper alját levágjuk, majd a kalapját is, és megtöltjük tejszínhabbal,a kalapokat visszatesszük. A szemeket fogpiszkálóval csináljuk úgy, hogy belemártjuk kakaóba, és pöttyöt teszünk a tejszínhabra. Legalább 4 órára hűtőbe tesszük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss