Elkészítés: A tésztához az összetevőket jól eldolgozzuk, és 3 egyforma, kb. fél centis lapnak kinyújtjuk. Kicsit ragadós a tészta, ezért bő liszttel nyújtsuk. Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben, 200-220 fokon 10-15 percig sütjük, majd egy tiszta törlőkendőre borítjuk, hogy kihűljön.
A krémhez a tejet, a tojást és a réteslisztet sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral jó habosra kikeverjük, végül összekeverjük a kihűlt krémmel. Legvégül fogjuk a tésztalapokat, egymásra rétegezzük úgy, hogy a lapok közé kb. 1 cm vastag krémet kenünk. Az utolsó lap tetejére nem teszünk krémet, hanem az olvasztott tortabevonóval leöntjük. A csoki lehet ét- és tejcsoki is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre