Elkészítés: A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáadjuk az összevegyített porcukrot, lisztet és citromhéjat, végül a vajat. Kivajazott, lisztezett őzgerincformába öntjük a masszát (csak a 2/3 részéig öntsük), előmelegített sütőbe tesszük, és alacsony hőmérsékleten (150 fok) inkább szikkasztjuk, semmint sütjük (45-50 perc). 30 percig a sütő ajtaját ne nyissuk ki, mert összeesik a tészta!!
Ha kihűlt, bevonhatjuk csokoládémázzal, de anélkül is finom! Csak másnap szeleteljük fel!
Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre