Elkészítés: A piskótához tegyük bele egy keverőtálba a porcukrot és a 4 egész tojást, majd robotgéppel keverjük jó habosra. Amikor már jó habos, állandó keverés mellett adjuk hozzá a vanília-aromát, a forró vizet, majd az olvasztott vajat is (ekkor kicsit összeesik, de nem kell megijedni, mert sütés közben, szépen feljön majd a piskótánk). Ezután szitáljuk a hozzá a lisztet, majd fakanállal óvatosan keverjük össze.
Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, és öntsük rá a masszát, majd egyenletesen simítsuk el. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 12-15 perc alatt süssük készre. A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk a tésztát teljesen kihűlni.
Amikor a tészta teljesen kihűlt, húzzuk le róla a sütőpapírt, majd hosszában vágjuk 2 egyenlő részre.
A mascarponét keverjük jó habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citromlevével és reszelt héjával.
A kétfelé vágott piskótalapokat először kenjük meg vékonyan a málnadzsemmel (ízlés szerint bármilyen lekvárral megkenhetjük). Ezután kenjük rá a dzsem tetejére a mascarponekrém felét, majd kezdjük el feltekerni az egyik megkent piskótalapot. Ezután illesszük hozzá a másik megkent lapot, és óvatosan tekerjük tovább. Ekkor egy magas spirált kapunk, melyet éles késsel, óvatosan vágjunk félbe.
Végül a maradék krémmel kenjük meg a tortácskák külső felét is, majd helyezzük tálcára, és kb. 1 óra hosszára tegyük be a hűtőbe, hogy a krém megdermedjen, és az ízek összeérjenek.
Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, és ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.