Előző nap, de minimum néhány órával a sütés előtt a mazsolát beáztatjuk a borba.
A lisztet, a cukrot és a sót összekeverjük,hozzáadunk5 dkg vajat, jól kigyúrjuk, és sütőpapíron tepsi méretre (kb. 25x35 cm) nyújtjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig elősütjük.
Közben egy fazék sós vízben – kb. 3 liter – puhára főzzük a spagetti tésztát. (Törés nélkül beleállítva a vízbe, akkor kész a főzés, ha kézzel összenyomva kettészakad.)
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához hozzákeverjük a 15 dkg porcukrot, a reszelt citrom héját, a mazsolát, a 3 dl tejfölt, majd ezt követően a túrót.
Egy réteslapot megkenünk olajjal, az olajozott részével felfele úgy helyezzük el az elősütött lapra, hogy túllógjon a tepsin. A másik lapot ellentétesen helyezzük, azaz a tepsi szélén körben legyen réteslap.
Ekkora már megfőtt a tészta. Leszűrés után egy tálban hozzákeverjük az 5 dkg vajat. Ha nem akar olvadni, a közepén hagyjuk a vajat, így elolvad.
A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és óvatosan hozzákeverjük a tojássárgájából készített masszához, majd a tésztát is belerakjuk, és az egészet keverő spatula és favilla segítségével jól összekeverjük. Ezt követően ráöntjük a tepsiben lévő réteslapokra, elegyengetjük, majd a tepsi széléről ráfordítjuk a lapokat.
A lapok tetejét megkenjük olajjal, ráhelyezzük a következő réteslapot, aminek a tetejét szintén megkenjók olajjal, majd az utolsó réteslapot is erre helyezzük, a tetejét szintén megkenjük olajjal. Az a lényeg, hogy minden lap között legyen olaj.
180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütés mellett kb. 40 perc alatt szép aranybarnára sül. A sütőből kivéve 4-5 perc pihentetés után a tetejét megszórjuk porcukorral. Melegen és hidegen egyaránt fogyasztható.