Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spicces sárgabarackos-diós sütemény

1 5/5
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 45 X 30 cm-es tepsihez:
  • 20 dkg aszalt sárgabarack
  • 1/2 dl whisky
  • 1 dl meleg víz
  • 6 csapott evőkanál süteményliszt
  • 1 nagy csipet só
  • 1/2 mokkáskanál sütőpor
  • 8 csapott evőkanál porcukor
  • 2 csapott evőkanál holland kakaópor (cukrozatlan)
  • 3 evőkanál tej
  • 3 db nagyméretű tojás szétválasztva
  • 7 dkg puha vaj
  • 20 dkg gorombára őrölt dió
  • A tálaláshoz:
  • vaníliával kevert porcukor

Elkészítés

Elkészítés: A sárgabarackokat félbevágtam, 1/2 dl whisky és 1 dl meleg víz keverékével meglocsoltam, és 3 órán át állni hagytam, majd vékony csíkokra vágtam. A diót gorombára őröltem. 2 evőkanálnyit félretettem.

A lisztet, a sót és a sütőport a dióval alaposan elkevertem, majd hozzáadtam a kakaóport is. A tojásokat szétválasztottam, a fehérjét kemény habbá vertem. A sárgáját a cukorral egészen fehéredésig kevertem, majd folyamatos keverés mellett hozzáadtam a puha vajat, aztán kanalanként a tejet. Folyamatosan keverve belekanalaztam a diós-lisztes keveréket, majd beleforgattam a sárgabarack-csíkokat, kevés whiskyvel együtt, végül pedig a kemény fehérjehabot is.

A sütőt 175 fokra előmelegítettem. A tepsit sütőpapírral béleltem, egyenletesen elosztottam benne a süteménytésztát. A tetejét meghintettem a félretett dióval, és nagyjából 25-30 perc alatt szaftosan lágyra sütöttem.

Még melegen meghintettem vaníliával kevert porcukorral, de csak akkor szeleteltem fel éles késel, mikor már teljesen kihűlt. A csinosabb tálalhatóságot szem előtt tartva nagyjából 5 cm átlóval rendelkező háromszögekre szeleteltem.

Megjegyzés



További fotók, receptek és trükkök Habliliom blogjában! >>> - Habliliom

Ezek is érdekelhetnek