Elkészítés: A sárgabarackokat félbevágtam, 1/2 dl whisky és 1 dl meleg víz keverékével meglocsoltam, és 3 órán át állni hagytam, majd vékony csíkokra vágtam. A diót gorombára őröltem. 2 evőkanálnyit félretettem.
A lisztet, a sót és a sütőport a dióval alaposan elkevertem, majd hozzáadtam a kakaóport is. A tojásokat szétválasztottam, a fehérjét kemény habbá vertem. A sárgáját a cukorral egészen fehéredésig kevertem, majd folyamatos keverés mellett hozzáadtam a puha vajat, aztán kanalanként a tejet. Folyamatosan keverve belekanalaztam a diós-lisztes keveréket, majd beleforgattam a sárgabarack-csíkokat, kevés whiskyvel együtt, végül pedig a kemény fehérjehabot is.
A sütőt 175 fokra előmelegítettem. A tepsit sütőpapírral béleltem, egyenletesen elosztottam benne a süteménytésztát. A tetejét meghintettem a félretett dióval, és nagyjából 25-30 perc alatt szaftosan lágyra sütöttem.
Még melegen meghintettem vaníliával kevert porcukorral, de csak akkor szeleteltem fel éles késel, mikor már teljesen kihűlt. A csinosabb tálalhatóságot szem előtt tartva nagyjából 5 cm átlóval rendelkező háromszögekre szeleteltem.