Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spenóttorta tojással

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A kiolvasztott spenótot összekeverjük 4 darab felvert tojással és az összemorzsolt fetával. Ezután fűszerezzük sóval, borssal, illetve fehérborssal, továbbá hozzáadjuk a fokhagymanyomóval pépesített fokhagymagerezdeket. Botmixerrel az egészet még jobban felkeverjük, hogy krémes legyen. A töltelék ezzel kész!

A vajas leveles tésztát kettévágjuk. Egy magas falú sütőformát (kör alakú jobb) kivajazunk, és a tésztával úgy béleljük ki, hogy az oldalára is kerüljön. Villával megszurkáljuk az alját, és beleöntjük a spenótkrémet. Majd kanállal 4 mélyedést csinálunk bele, és azokba kisebb tojásokat ütünk. Végül beborítjuk a tészta másik felével. A széleket villával összenyomkodjuk, majd a tetejét tojássárgájával megkenjük, hogy szép, aranyló színe legyen.

Díszítésként megszórhatjuk a tetejét fenyőmaggal vagy napraforgómaggal. 200 C fokon szép pirosra sütjük.

Még melegen magában, vagy esetleg némi tejföllel megkenve, frissen őrölt borssal megszórva tálaljuk. Jó étvágyat!

Ezek is érdekelhetnek

Friss