Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spenóttekercs

60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A spenóttekercshez:
  • 40 dkg spenót
  • 3 db tojás
  • 12 dkg liszt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 tk só
  • olaj
  • A töltelékhez:
  • 2 db tejszínes sajt
  • 1 ek juhtúró
  • 1 db csípős medve sajt
  • 2-3 szelet kaliforniai paprika
  • 2-3 szelet párolt cékla
  • 2-3 szelet párolt sárgarépa

Elkészítés

  1. Az összeturmixszolt, lecsepegtetett spenótot egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a lisztet, a sót és a préselt fokhagymagerezdet. Robotgéppel egy csipet sóval kemény habbá verjük a tojásfehérjét, majd óvatosan összekeverjük a spenótos masszával.
  2. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, kiolajozzuk, megszórjuk egy kis liszttel, majd belesimítjuk a spenótos tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük. A tésztát még melegen feltekerjük a sütőpapírral együtt.
  3. A kaliforniai paprikát felkockázzuk. A sajtkrémet összekeverjük a túróval, a csípős sajttal és egy csipet sóval. A kihűlt tésztalapról leszedjük a sütőpapírt, kitekerjük, megkenjük a sajtos krémmel, majd rárakjuk a paprika, a sárgarépa és a céklacsíkokat, és ismét feltekerjük. A spenótos tekercset hűvös helyre tesszük, és hagyjuk megszilárdulni a tölteléket. Szeletelve tálaljuk.

Megjegyzés

Friss spenótlevélből nagyon ízletes ez a tavaszi spenót tekercs. Természetesen a töltelék variálható ízlés szerint. Néhány fázisfotóval szeretnék kedveskedni a kezdő háziasszonyoknak! :-)

Én 2/3 finomliszt és 1/3 tönkölybúzalisztet tettem bele, de rétesliszttel is készíthető. Egy kicsit több krémsajt elfér benne. Nagyon jól mutat hidegtálon. Jó étvágyat kívánok! - BiroSari

Ezek is érdekelhetnek

Friss