Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Spenóttal töltött tésztakosárka

default user icon

Hozzávalók

  • 20 dkg liszt
  • 1/2 tasak sütőpor
  • 6 dkg vaj
  • 1,2 dl író
  • 25 dkg spenótlevél 
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek napraforgó olaj + a formákhoz
  • bors 
  • 3 db tojás
  • 1,5 dl tejföl
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 csipet szerecsendió

Elkészítés

    1. A lisztet elvegyítjük a sütőporral és 1/4 tk sóval. Hozzáadjuk a felkockázott vajat, valamint az írót. Rugalmas tésztává dolgozzuk, és a hűtőben pihentetjük 20 percig.
    2. A tésztát kb. 3 mm vastagra kinyújtjuk és kibélelünk vele négy, olajjal vékonyan kikent 12 cm átmérőjű, 3-4 cm magas felfújtformát.
    3. A leszárazott, megmosott spenótot durvára aprítjuk. Az apróra kockázott fokhagymát a forró olajon megfuttatjuk, majd a spenóttal együtt pároljuk 3 percig, és megsózzuk, megborsozzuk. A tojásokat kikeverjük a tejföllel és egy kevés kivételével belekeverjük a sajtot. Sóval, borssal és 1 csipet frissen reszelt szerecsendióval fűszerezzük, majd összeforgatjuk a spenóttal.
    4. A tésztakosárkákat megtöltjük a spenótos masszával, és megszórjuk a félretett reszelt sajttal. Végül a 190 fokra előmelegített sütőben készre sütjük 30-35 perc alatt.

Megjegyzés

Recept és fotó: Wirths PR / Trendxpress

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin