Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Spenóttal töltött sült császárhús

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1,2 kg sertés császárhús
  • 1 fej + 6 gerezd fokhagyma
  • 6 ág friss rozmaring
  • 1 evőkanál vaj
  • olívaolaj
  • 1 dl tejszín
  • 45 dkg spenót
  • 1 tojássárgája
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: A spenótot a vajon megpároljuk a vékony szeletkékre vágott 6 gerezd fokhagymával, majd hozzáadjuk a tejszínt, hagyjuk, hogy kissé besűrűsödjön, majd belekeverjük a tojássárgáját, sózzuk, borsozzuk.

    A császárhúst éles késsel minél nagyobb lappá vágjuk, megkenjük a fűszeres spenóttal, majd szép henger alakban feltekerjük, és jól bedörzsöljük sóval. Ezután megkötözzük, a közepén kezdjük, és így haladjunk a végek felé, ne túl szorosan – különben a töltelék kifolyhat.

    Közben a sütőt 220 fokra melegítjük. A tepsi alját olajjal kikenjük, a húst beletesszük, megszórjuk a rozmaringlevelekkel, mellé dobjuk a gerezdekre szedett 1 fej fokhagymát héjastul, és a sütőben kb. 80 percig sütjük. Kivéve fóliával letakarva fél órát pihentetjük.

    Köretként a maradék töltelékből formázunk egy kanál segítségével galuskákat, de krumplipürét, a sült fokhagymát és salátát is kínálhatunk hozzá.

Megjegyzés

Péter András recepje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin