Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Spenóttal töltött ravioli

Hozzávalók

  • 35 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • A töltelékhez:
  • 30 dkg spenót (aprított, fagyasztott)
  • 10 dkg túró
  • 5 dkg parmezán
  • 1/2 csokor bazsalikom
  • pesto a tálaláshoz
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

    1. A lisztet és a sót a deszkára szitáljuk. A közepébe nyomunk egy mélyedést, majd a tojásokat egyenként hozzáadva összedolgozzuk az egészet.
    2. Dagasszuk a tésztát 4-5 percig,  kis gombócot formázunk belőle, majd folpakba csomagoljuk, és 1 órát pihentetjük. Két részre osztjuk, majd lisztezett felületen vékonyan kinyújtjuk. Nedves konyharuhával lefedjük, és további 30 percig pihentetjük.
    3. A töltelék hozzávalóit összedolgozzuk.
    4. A tésztát áttekerjük a tésztavágógépen. A szélére kis adagokat halmozunk a töltelékből – egymástól 3 cm távolságra, majd a tésztalapot a töltelékre hajtjuk. A töltött tésztalapot a derelyevágóval darabokra vágjuk. A széleket összenyomkodjuk.
    5. A raviolikat 4 perc alatt, forró, sós vízben kifőzzük. Leszűrjük, majd a pestóval és parmezánnal tálaljuk. 

      MÉG TÖBB RAVIOLI RECEPT >>> 

      SPENÓTOS FINOMSÁGOK >>> 
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin