Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spenóttal töltött ravioli

90 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet és a sót a deszkára szitáljuk. A közepébe nyomunk egy mélyedést, majd a tojásokat egyenként hozzáadva összedolgozzuk az egészet.
  2. Dagasszuk a tésztát 4-5 percig,  kis gombócot formázunk belőle, majd folpakba csomagoljuk, és 1 órát pihentetjük. Két részre osztjuk, majd lisztezett felületen vékonyan kinyújtjuk. Nedves konyharuhával lefedjük, és további 30 percig pihentetjük.
  3. A töltelék hozzávalóit összedolgozzuk.
  4. A tésztát áttekerjük a tésztavágógépen. A szélére kis adagokat halmozunk a töltelékből – egymástól 3 cm távolságra, majd a tésztalapot a töltelékre hajtjuk. A töltött tésztalapot a derelyevágóval darabokra vágjuk. A széleket összenyomkodjuk.
  5. A raviolikat 4 perc alatt, forró, sós vízben kifőzzük. Leszűrjük, majd a pestóval és parmezánnal tálaljuk. 

    MÉG TÖBB RAVIOLI RECEPT >>> 

    SPENÓTOS FINOMSÁGOK >>> 

Ezek is érdekelhetnek