A baconszeleteket ropogósra sütjük a felforrósított olajon, majd mindet papírtörlőre szedjük. A tojásokat keményre főzzük, azután leöblítjük, és meghámozzuk.
A spenótot gondosan megmossuk és megszárítjuk. A meghámozott, félbevágott lilahagymát és a megtisztított retket felkarikázzuk. A gombát alaposan lecsepegtetjük. Ezeket tálba rakjuk.
Az öntethez simára keverjük az olívaolajat és a borecetet. A salátára locsoljuk, és összeforgatjuk. Megsózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és 15 percre a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Tányérokba halmozzuk, elrendezzük rajtuk a félbevágott tojásokat, továbbá a baconszeleteket, és tálaljuk. Pirított magvas bagett illik hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre