Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spenótpesto tökmaggal

5/5
15 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A spenótleveleket alaposan megmosom, szűrőben jól lecsepegtetem. A tökmagot zsiradék nélkül enyhén megpirítom, a sajtot lereszelem, a fokhagymagerezdet apróra vágom.

A spenótleveleket durvára vágom, turmixgép poharába halmozom. Hozzáadom a fokhagymát, a pirított tökmagot, tökmagolajat, citromlét, sajtot, sózom, borsozom. Erős fokozatra kapcsolom a gépet, 2-3 perc alatt krémesítem. Ha szükséges, fűszerezem.

A friss spenótpestót tálra halmozom, friss péksüteménnyel, kenyérrel kínálom.

Megjegyzés

Ha nem fogyna el frissen, hűtőszekrényben akár egy hétig is tárolható jól záródó üvegben.

További fotókat és tudnivalókat Habliliom blogjában találsz! - Habliliom

Ezek is érdekelhetnek

Friss