Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zöldfűszeres lasagne

default user icon
3.5/5

Hozzávalók

  • 60 dkg friss spenót
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csomag lasagne tésztalap
  • A sajtszószhoz:
  • 2 dl tej
  • 3 ek müzli
  • 15 dkg zöldfűszeres krémsajt
  • bors
  • 1 csipet szerecsendió
  • 10 dkg ementáli sajt reszelve

Elkészítés

    1. A spenótot megtisztítjuk, megmossuk majd lecsepegtetjük. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, ezután a sütőt 200 fokra előmelegítjük.
    2. A vajat felforrósítjuk, megpirítjuk rajta a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a spenótot, addig pároljuk, amíg a levelek kissé összeesnek, végül leszűrjük és félretesszük.
    3. Felforrósítjuk a tejet, belekeverjük a müzlit, a krémsajtot, és sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
    4. Tűzálló tálba kevés sajtszószt öntünk, és kibéleljük egy sor tésztalappal. Erre egy réteg spenót, majd tészta, spenót, amíg elfogy. A maradék sajtszószt ráöntjük, megszórjuk a sajttal, és a sütőben kb. 45 percig sütjük.

      MÉG TÖBB SPENÓTOS RECEPT >>> 


  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin