Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spenótós-túrós ravioli mozzarellás szósszal

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 2 tojás
  • fél dl víz
  • liszt, amennyit felvesz
  • + kevés felvert tojás
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg friss spenót
  • 25 dkg túró
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • A mártáshoz:
  • olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • kb. 3 dl tej vagy tejszín
  • a felvert tojás többi része
  • 25 dkg paradicsom
  • 10 dkg mozzarella
  • bors
  • A díszítéshez:
  • petrezselyem

Elkészítés

Elkészítés: A 2 tojásból és a kevés vízből annyi liszttel, amennyit felvesz kemény tésztá gyúrunk, és azt legalább 1 óráig pihentetjük. Ezután sodrófával vagy tésztanyújtó géppel vékonyra elnyújtuk. A kinyújtott tésztát azonnal megtölthetjük, ne várjuk meg, hogy a tészta megszáradjon.

A töltelékhez a spenótot megtisztítjuk, alaposan megmossuk, majd lobogó vízben néhány percig főzzük. A spenótleveleket leszűrjük és felaprítjuk. Ezt hozzákeverjük az áttört túróhoz, majd ízlés szerint sóval és fokhagymával ízesítjük.

A tésztalapokat vékonyan megkenjük 1 felvert tojással, majd kis kupacokban, egymástól néhány centi távolságra ráhalmozzuk a már hideg tölteléket a tésztára. 2 lapot egymásra borítunk, és a töltlékek közötti részt lenyomkodjuk. Késsel vagy derelyevágóval raviolikat formálunk. A tésztabatyukat néhány perc alatt lobogó vízben készre főzzük.

A mártáshoz készítünk egy besamelt: az olajon (vagy vajon) habzásig hevítjük a lisztet, apránként felöntjük hideg tejjel vagy tejszínnel, és csomómentesre keverjük. Ha maradt a tésztakenésből tojás, akkor azt is hozzáadjuk. A mártásba belekeverjük a megmosott, felkockázott paradicsomot és a felkockázott mozzarellát, sóval borssal ízesítjük.

Ha a tészta kifőtt, akkor azt összekeverjük a mártással, és pertrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss