Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spenótos-túrós cannelloni

75 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: Ha fagyasztott spenótunk van, akkor kiolvasztjuk és alaposan kinyomkodjuk a levét. Ha friss, akkor alaposan átmossuk, vastagabb szárát levágjuk, felaprítjuk. Hozzákeverjük a túrót, sózzuk, szerecsendióval és 2 gerezd apróra vágott fokhagymával fűszerezzük, 2 tojással pedig sűrű masszát készítünk.

A sűrített paradicsomokat ugyanannyi vízzel összeforraljuk, fokhagymával, sóval és zöldfűszerekkel fűszerezzük.

A spenótos masszát a cannellonikba kanalazzuk, a tésztákat egy kisebb tepsibe vagy tűzálló tálba fektetjük. Aláöntünk egy kevés vizet, egyenletesen bekenjük a paradicsomszósszal, megszórjuk reszelt sajttal.

170 fokon először fólia alatt sütjük 20 percig, majd fedetlenül további 10 percig. Frissen tálaljuk.

Megjegyzés

Ez az alaprecept. Ez is zseniális, sokáig csak így készítettem. De most - maradékmentés céljából - egy turbó verzió készült, így pedig ha lehet, még finomabb volt! A töltelékhez a fent leírtakon túl apróra kockáztam fél fej vöröshagymát, megpirítottam rajta kb. 7 dkg felkockázott kolozsvári szalonnát és 3 nagyobb fej csiperkét, szintén felkockázva. Rozmaringgal és kakukkfűvel ízesítettem. A levét nagyjából elfőztem, majd úgy kevertem a spenótos túróhoz. Mivel a massza nedvesebb volt, mint alapesetben, nem öntöttem alá vizet, hanem a visszamaradó lét kevertem a paradicsomhoz, és azzal öntöttem nyakon.

További receptek és fotók a Mandula konyhai kalandjai blogban! >>> - mandulakonyha

Ezek is érdekelhetnek

Friss