Elkészítés: A spenótot megtisztítjuk, megmossuk, majd lobogó sós vízbe dobjuk 2 percre. Leszűrjük, kihűtjük, kinyomkodjuk, majd apróra vágjuk. Egy tálban összekeverjük a ricottát, a spenótot, a tojást, a lisztet, a zsemlemorzsát, a parmezánt és a szerecsendiót, sóval, borssal ízesítjük, majd letakarva 30 percre a hűtőbe tesszük. Egy tálba lisztet öntünk, a túrós masszából golyókat formázunk, megforgatjuk a lisztben. Sós vizet forralunk, a gombóckákat a lobogó vízbe dobjuk, és addig főzzük, amíg feljönnek a víz tetejére. Leszűrjük, majd a vajra szedjük, meghintjük reszelt parmezánnal és aprított zsályábal, összeforgatjuk, és azonnal tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre