Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spenótos túrógombóc tejfölösen

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg friss spenót
  • 50 dkg túró
  • 3-4 evőkanál búzadara
  • 1 tojás
  • 1-2 evőkanál parmezán jellegű sajt
  • liszt
  • A tálaláshoz:
  • tejföl
  • medvehagyma

Elkészítés

Elkészítés: A spenótot alaposan megmossuk, majd lobogó bő vízben néhány percig főzzük, és hideg vízben hirtelen lehűtjük. Így megmarad a spenót friss zöld színe. A spentóból a vizet kinyomkodjuk, de nem öntjük el, hanem ezt a levet egy későbbi levesfőzés során felhasználjuk, mert ez nagyon finom. A spenótot ezután aprítjuk vagy pürésítjük.

Közben a túrót áttörjük villával vagy egy szitán keresztül, hozzáadjuk a búzadarát, a parmezánt, a sót, a tojást és a spenótot. Pihentejük legalább fél órát, hogy a búzadara megszívja magát.

Ezután kis gombócokat formálunk, megforgatjuk lisztben, és lobogó vízben kifőzzük. Ez akár lehet a spenót főző vagy hűtő vize is.

Tejföllel és (ha épp szezonja van) medvehagymával tálaljuk.

Megjegyzés

A spenót főző- és hűtőlevéből nagyon ízletes levest lehet készíteni.
- petrarovo

Ezek is érdekelhetnek

Friss