Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spenótos töltött gomba diós tésztával

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spenótot feldaraboljuk, majd a vajon megpároljuk a zúzott fokhagymával. Kissé hűlni hagyjuk, majd összekeverjük a túróval és a reszelt parmezánnal. Megsózzuk, megborsozzuk, és egy kanállal a megtisztított gombafejekbe töltjük.
  2. Egy hőálló tepsibe sorakoztatjuk a gombákat, aláöntünk egy kevés vizet, és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.
  3. Közben sós, olívaolajas vízben al dentére főzzük a pennét. Majd leszűrjük, és hideg vízzel átöblítjük.
  4. A diót száraz serpenyőben illatosra pirítjuk, majd durvára vágjuk. A főzőtejszínt összeforraljuk a sajtkrémmel, megsózzuk, megborsozzuk, majd összeforgatjuk a tésztával.
  5. A sült, töltött gombafejeket a friss tejszínes tésztával tálaljuk, a tetejét megszórjuk a pirított dióval.

Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss